ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Αργινίνη

Όλα τα best online αμινιξέα με Αργινίνη είναι εδώ!

Τι είδους αμινοξύ είναι η αργινίνη;

Η L-αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται φυσικά στο σώμα μας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση πρωτεϊνών, οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν στο χτίσιμο μυών και στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου μυικού ιστού.

Σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει η λήψη της;

Η λήψη της μπορεί να βοηθήσει σε άτομα με διαβήτη καθώς φάνηκε να βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου και να διεγείρει τα β-παγκρεατικά κύτταρα ώστε να παράγουν ινσουλίνη.
Επίσης, συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές διεργασίες όπως στην απομάκρυνση της αμμωνίας από το σώμα, στην κυτταρική διαίρεση και στην πρωτεϊνοσύνθεση. Μια από τις βασικές δράσεις της είναι η προστασία των αγγείων από τη θρόμβωση και η καρδιοπροστασία.
Τέλος, η αργινίνη αυξάνει την αντοχή στην άθληση και τον μυϊκό όγκο, ενισχύει το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στη γρήγορη επούλωση των πληγών και βελτιώνει τη λίμπιντο.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη;

Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη αν και η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 500-2000mg.
Για μεγαλύτερες δόσεις, θα πρέπει να λάβετε την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανές αλληλεπιδράσεις που μπορεί να γίνουν επικίνδυνες.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με την ασφάλεια της συμπληρωματικής λήψης της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται.
Άτομα με υπόταση, νεφρική ή ηπατική νόσο, καρκινοπαθείς και ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη αργινίνης.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για υγιή καρδιά και αύξηση αντοχής με τα κατάλληλα L-Arginine αμινοξέα!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.