ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη Α

Όλες οι best online βιταμίνες με Βιταμίνη Α είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Βιταμίνη Α;

Η Βιταμίνη Α γνωστή και ως Ρετινόλη, είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία σχηματίζεται στον οργανισμό από ζωικής προέλευσης τρόφιμα σε μορφή εστέρων όπως ο οξικός ή ο παλμιτικός εστέρας και από φυτικές τροφές που περιέχουν β-καροτίνη (προ-βιταμίνη Α).
Η β-καροτίνη, πολύτιμο αντιοξειδωτικό για την προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, αποτελεί πρόδρομη ουσία της βιταμίνης Α.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Η βιταμίνη Α είναι πολύτιμη για την υγιή ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του οργανισμού καθώς συμβάλλει στη φυσιολογική κατάσταση του δέρματος και των βλεννογόνων, στην όραση, στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην κυτταρική διαίρεση και στην αφομοίωση του σιδήρου με ευεργετικά αποτελέσματα στην αναιμία.
Η έλλειψη προκαλεί διαταραχές της όρασης, ξηροφθαλμία, δυσκολία στην προσαρμογή των ματιών και μειωμένη όραση στο σκοτάδι (νυκταλωπία), δερματοπάθειες, ξηροδερμία.
Η υπερδοσολογία μπορεί να οδηγήσει σε ηπατικές βλάβες.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 700μg για τις γυναίκες και τα 900μg για τους άνδρες.
Η πρόσληψη βιταμίνης Α είναι ευεργετική σε άτομα που ακολουθούν συχνά διάφορες δίαιτες, σε χορτοφάγους, σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσαπορρόφηση των λιπών.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Πρέπει να αποφεύγεται η ταυτόχρονη λήψη βιταμίνης Α και αντιπηκτικών, η λήψη της από παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες, καθώς και η χρόνια χρήση της χωρίς ιατρική παρακολούθηση.
Επίσης, η λήψη φαρμάκων κατά της ουρικής αρθρίτιδας, υγρής παραφίνης, αντιμικροβιακών, στατινών και αντιόξινων φαρμάκων εμποδίζει τη βιταμίνη Α να απορροφηθεί σωστά.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για φυσιολογική όραση και υγιές δέρμα με τις κατάλληλες Vitamin A βιταμίνες!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Εμφάνιση 1 έως 6 από 6 (1 Σελ.)