ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη Β1 - Θειαμίνη

Όλες οι best online βιταμίνες με Βιταμίνη Β1 είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Βιταμίνη Β1;

Η Βιταμίνη Β1 γνωστή και ως Θειαμίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία αποβάλλεται από τον οργανισμό και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συνεχής πρόσληψη.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Η Θειαμίνη συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών των λιπών και πρωτεϊνών που αποσκοπούν στη παραγωγή ενέργειας, είναι αναγκαία για την καλή ανάπτυξη και υγεία του νευρικού συστήματος, ευνοεί την καλή λειτουργία της καρδιάς και συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.
Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια beri-beri (πολυνευρίτιδα), με συμπτώματα όπως αδυναμία, μυϊκή ατροφία, κόπωση, ανορεξία, απώλεια βάρους και νευρικές διαταραχές.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 1.1mg για τις γυναίκες και 1.3mg για τους άνδρες.
Για καλύτερη απορρόφηση προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη βιταμινών του συμπλέγματος Β (B Complex).
H πρόσληψη βιταμίνης Β1 είναι ευεργετική σε περιόδους πνευματικού ή σωματικού άγχους, σε περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή τσιγάρου, σε περιπτώσεις λήψης διουρητικών φαρμάκων, σε περιστάσεις πλούσιας διατροφής σε υδατάνθρακες καθώς για την καύση τους χρειάζεται η θειαμίνη καθώς και σε χρόνιες ή μονόπλευρες δίαιτες.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Η λήψη της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για υγιές νευρικό σύστημα και καλή διάθεση με τις κατάλληλες Vitamin B1 - Thiamine βιταμίνες!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Εμφάνιση 1 έως 2 από 2 (1 Σελ.)