ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη Β12 - Κοβαλαμίνη

Όλες οι best online βιταμίνες με Βιταμίνη Β12 είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Βιταμίνη Β12;

Η Βιταμίνη Β12 γνωστή και ως Κοβαλαμίνη ή Κυανοκοβαλαμίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία αποβάλλεται από τον οργανισμό και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συνεχής πρόσληψη. Επίσης, η ενεργοποιημένη μορφή της είναι η Μεθυλκοβαλαμίνη για γρηγορότερη και άμεση απορρόφηση από τον οργανισμό.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Η Μεθυλκοβαλαμίνη διαδραματίζει ένα ζωτικό ρόλο στη σύνθεση του DNA και στη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς βοηθά στον σχηματισμό των νευρικών μεμβρανών, συντελεί στη καλή ψυχολογική λειτουργία, είναι αναγκαία για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος, συμμετέχει στον μεταβολισμό των λιπών και υδατανθράκων για παραγωγή ενέργειας, έχει σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του φυλλικού οξέος, είναι ευεργετική για υγιές ανοσοποιητικό και συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης.
Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο νευρικό σύστημα, να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα αιματολογικών και νευροψυχιατρικών διαταραχών, σε μακροκυτταρική και μεγαλοβλαστική αναιμία η οποία είναι συχνή στους χορτοφάγους και στους ηλικιωμένους.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 2.4μg για γυναίκες και άνδρες.
Η πρόσληψη βιταμίνης Β12 είναι ευεργετική σε άτομα που δεν καταναλώνουν ζωικά τρόφιμα, σε ηλικιωμένους, σε άτομα που πάσχουν από κακοήθη (μεγαλοβλαστική) αναιμία, ατροφική γαστρίτιδα, άτομα που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις στο στομάχι, σε περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή τσιγάρου.
Τα αντιβιοτικά, τα αντιμικροβιακά και τα αντισυλληπτικά μειώνουν τα επίπεδα της στον οργανισμό.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Η λήψη της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.
Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C και φολικού οξέος μείωνουν την απορρόφηση της.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για υγιές νευρικό σύστημα και τόνωση με τις κατάλληλες Vitamin B12 - Cobalamin / Methylcobalamin βιταμίνες!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Εμφάνιση 1 έως 13 από 13 (1 Σελ.)