ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη Β5 - Παντοθενικό Οξύ

Όλες οι best online βιταμίνες με Βιταμίνη Β5 είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Βιταμίνη Β5;

Η Βιταμίνη Β5 γνωστή και ως Παντοθενικό Οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη και η ονομασία της προέρχεται από τη λέξη πάντοθεν, λόγω του ότι υπάρχει σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Τo Παντοθενικό Οξύ συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της νοητικής επίδοσης, στη μείωση του στρες και άλλων σχετικών διαταραχών όπως η ανησυχία και η κατάθλιψη καθώς συμβάλλει στη φυσιολογική ρύθμιση των στεροειδών ορμονών (κορτικοστεροειδή) και είναι ευεργετική σε άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Η έλλειψη μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα αδυναμίας, πονοκέφαλο, κράμπες, stress και κατάθλιψη, αϋπνία και γαστρεντερικές διαταραχές.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 5mg για γυναίκες και άνδρες.
Για καλύτερη απορρόφηση προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη βιταμινών του συμπλέγματος Β (B Complex).
Η πρόσληψη βιταμίνης Β5 είναι ευεργετική σε γυναίκες που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με αντισυλληπτικά, αντιυπερτασικά, σε άτομα με ανεπαρκή πρόσληψη τροφής, άτομα με μειωμένη απορρόφηση λόγω ορισμένων εγγενών ασθενειών και σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για υγιές νευρικό σύστημα και καλή διάθεση με τις κατάλληλες Vitamin B5 - Pantothenic Acid βιταμίνες!

Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Εμφάνιση 1 έως 1 από 1 (1 Σελ.)