ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη Β6 - Πυριδοξίνη

Όλες οι best online βιταμίνες με Βιταμίνη Β6 είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Βιταμίνη Β6;

Η Βιταμίνη Β6 γνωστή και ως Πυριδοξίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία αποβάλλεται από τον οργανισμό και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συνεχής πρόσληψη.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Η Πυριδοξίνη βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων που ακολουθούν το διάστημα πριν την εμμηνορρυσία (πόνοι περιόδου, αδιαθεσία, κλπ), βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της άσχημης διάθεσης και κατάθλιψης που μερικές φορές εμφανίζονται σε γυναίκες που ακολουθούν αγωγή με αντισυλληπτικά και έχει ωφέλιμη δράση σε ορισμένες μορφές αναιμίας.
Επίσης, συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στο φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας και είναι ευεργετική στην αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας και εμετού.
Η έλλειψη μπορεί να εμφανίσει αδυναμία, διάρροια, σπασμούς, ίλιγγο, ναυτία και εμετό, δυσλειτουργίες του νευρικού συστήματος, κατάθλιψη, αϋπνία και μειωμένη εγρήγορση.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 1.3mg για γυναίκες και άνδρες.
Προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη με βιταμίνες του συμπλέγματος Β (B Complex) και βιταμίνης C.
Η πρόσληψη βιταμίνης Β6 είναι ευεργετική σε περιπτώσεις λήψης αντιβιοτικών, αντιυπερτασικών, φαρμάκων κατά των λοιμώξεων, οιστρογόνων, αντισυλληπτικών, αντιφλεγμονωδών και βρογχοδιασταλτικών φαρμάκων, σε λιποβαρή άτομα, ηλικιωμένους και σε καπνιστές.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.
Αποφύγετε τη λήψη εάν λαμβάνετε ντοπαμινεργικά φάρμακα και δεν πρέπει να λαμβάνεται ταυτόχρονα με φαρμακευτική αγωγή με Levodopa για τη νόσο Parkinson.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για υγιές νευρικό σύστημα και καλή διάθεση με τις κατάλληλες Vitamin B6 - Pyridoxine βιταμίνες!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Εμφάνιση 1 έως 4 από 4 (1 Σελ.)