ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη Β9 - Φολικό Οξύ

Όλες οι best online βιταμίνες με Βιταμίνη Β9 είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Βιταμίνη Β9;

Η Βιταμίνη Β9 γνωστή και ως Φολικό οξύ ή Φυλλικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία αποβάλλεται από τον οργανισμό και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συνεχής πρόσληψη.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Το Φολικό οξύ συμβάλλει στην ανάπτυξη του μητρικού ιστού κατά την εγκυμοσύνη, μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο αίμα που ευθύνεται για την αρτηριοσκλήρυνση και εν γένει για διαταραχές στο καρδιαγγειακό σύστημα, συμβάλλει στη φυσιολογική αιμοποίηση, ενισχύει τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμμετέχει στη σύνθεση των αμινοξέων τυροσίνη, μεθειονίνη και γλουταμινικού οξέος από τη φαινυλαλανίνη, ομοκυστεΐνη και ιστιδίνη αντίστοιχα και είναι ευεργετικό για τη φυσιολογική ψυχολογική υγεία.
Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει αναιμία, αδυναμία, εξάντληση, ευερεθιστότητα, ανορεξία, διάρροια, απώλεια βάρους, πονοκέφαλο και γλωσσίτιδα.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 400μg για γυναίκες και άνδρες.
Συστήνεται η ταυτόχρονη λήψη βιταμινών του συμπλέγματος Β (B Complex).
Η πρόσληψη βιταμίνης Β9 είναι ευεργετική στην περίοδο της εγκυμοσύνης λόγω των αυξημένων απαιτήσεων κατά την κυοφορία αλλά και στην περίοδο του θηλασμού, σε παιδιά και βρέφη που τρέφονται μόνο με γάλα αγελάδας, σε περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή τσιγάρου.
Επίσης, τα οιστρογόνα, τα υπολιπιδαιμικά φάρμακα, τα φάρμακα για αρθρίτιδα, τα αντιβιοτικά και ο Ψευδάργυρος μειώνουν τα επίπεδα του στον οργανισμό.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Η λήψη του κατά την εγκυμοσύνη είναι απαραίτητη και η λήψη κατά τον θηλασμό είναι ασφαλής.
Η χορήγηση φολικού για τη διόρθωση της αναιμίας θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ταυτόχρονα με αντιεπιληπτικά.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για υγιές καρδιαγγειακό σύστημα και ενέργεια με τις κατάλληλες Vitamin B9 - Folic Acid βιταμίνες!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.