ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη C

Όλες οι best online βιταμίνες με Βιταμίνη C είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Βιταμίνη C;

Η Βιταμίνη C ή αλλιώς Ασκορβικό Οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία αποβάλλεται από τον οργανισμό και γι’ αυτό η καθημερινή αναπλήρωση είναι αναγκαία.
Ο άνθρωπος δεν έχει την ικανότητα να συνθέσει τη βιταμίνη C, γι' αυτό και είναι απαραίτητο να την προσλάβει από τις τροφές.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Η βιταμίνη C έχει τεράστια σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι αναγκαία για τις πολυάριθμες σωματικές λειτουργίες όπως η φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς προλαβαίνει αρκετές ιώσεις και λοιμώξεις (σε συνδυασμό μάλιστα με τον ψευδάργυρο μπορεί να αποτρέψει το κρυολογήματα και να επιταχύνει την ανάρρωση), βοηθά στη βιοσύνθεση του κολλαγόνου που συντελεί στην φυσιολογική λειτουργία των οστών, των χόνδρων, των ούλων και των δοντιών. Επιπρόσθετα η αναδόμηση του κολλαγόνου συντελεί στη καλή λειτουργία και υγεία του δέρματος, συμβάλει στη γρήγορη επούλωση των τραυμάτων και καταγμάτων με σημαντική συμβολή κατά τις διάφορες μετεγχειρητικές περιόδους.
Η συμβολή της Βιταμίνης C είναι πολύτιμη στη φυσιολογική λειτουργία των διεργασιών του μεταβολισμού που αποσκοπούν στη παραγωγή ενέργειας συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κούρασης και κόπωσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου και είναι πολύτιμη σε περιπτώσεις αναιμίας.
Η έλλειψη προκαλεί σκορβούτο, μάτωμα στα ούλα, υποδόρια αιματώματα, αιμορραγίες των ιστών, αναιμία, αργή ίαση πληγών, ευκολότερα λοιμώξεις και ιώσεις, αδυναμία και κούραση.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 75mg για τις γυναίκες και 90mg για τους άνδρες, με μέγιστο τα 180mg.
Ποσότητες μεγαλύτερες και έως 2000mg ημερησίως είναι κατάλληλες μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.
Για τα παιδιά συστήνεται η δοσολογία της βιταμίνης να μην ξεπερνά τη συνιστώμενη ημερήσια που κυμαίνεται από 30-80mg ημερησίως ανάλογα με την ηλικία.
H πρόσληψη βιταμίνης C είναι ευεργετική στη μείωση της υπέρτασης σε άτομα με αυξημένα επίπεδα πίεσης του αίματος και εξαιρετικά χρήσιμη σε καπνιστές καθώς με το κάπνισμα ένα μεγάλο μέρος της βιταμίνης C που υπάρχει στον οργανισμό καταστρέφεται.
Τα αντισυλληπτικά, τα βαρβιτουρικά και τα αντιβιοτικά αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής μόνο με ιατρική καθοδήγηση για τη δοσολογία και αντίστοιχη παρακολούθηση.
Άτομα με νεφρολιθίαση, λίθους ουρικού οξέος ή με έλλειψη του ενζύμου G6PD πρέπει να αποφεύγουν τη συμπληρωματική λήψη βιταμίνης C.

Χάρισε την άμυνα και την προστασία που χρειάζεται ο οργανισμός με τις κατάλληλες Vitamin C βιταμίνες!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.