ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη D

Όλες οι best online βιταμίνες με Βιταμίνη D είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Βιταμίνη D;

Η Βιταμίνη D γνωστή και ως Βιταμίνη του Ήλιου, είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη απαραίτητη στη καθημερινή διατροφή και αναφέρεται σε δύο ενώσεις που διαφέρουν στη χημική δομή.
Τη Βιταμίνη D2 - Εργοκαλσιφερόλη, που παράγεται από τους ζυμομύκητες και ορισμένα φυτά.
Τη Βιταμίνη D3 - Χοληκαλσιφερόλη, η οποία παράγεται στο δέρμα με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Η βιταμίνη D είναι πολύτιμη για την καλή υγεία καθώς συμβάλλει στη βέλτιστη απορρόφηση και χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, με αποτέλεσμα να βοηθά στη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών, των μυών, των δοντιών και των νυχιών παρέχοντας παράλληλα ευεργετική δράση στην πρόληψη της οστεομαλάκυνσης, ραχίτιδας και οστεοπόρωσης. Επίσης, βοηθά στην αφομοίωση της βιταμίνης Α, στην πρόληψη των κρυολογημάτων και συμμετέχει στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.
Η έλλειψη προκαλεί μειωμένη απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου, οδηγεί σε διαταραχές των οστών όπως η ραχίτιδα στα παιδιά και η οστεοπόρωση και οστεομαλάκυνση στους ενήλικες, σε χαλασμένα δόντια, εμφάνιση παχυσαρκίας, ψωρίασης, καρδιαγγειακής νόσου, αυτοάνοσες παθήσεις, ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και διαβήτη.
Χαμηλά επίπεδα φαίνεται πως σχετίζονται με την εμφάνιση παχυσαρκίας, ψωρίασης, καρδιαγγειακής νόσου, αυτοάνοσες παθήσεις, ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και διαβήτη.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 20μg για παιδιά άνω του 1 έτους, εφήβους, γυναίκες και άνδρες, έγκυες, θηλάζουσες και για ηλικίες έως 70 ετών.
Επίσης, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 10μg / 400iu για βρέφη μέχρι 1 έτους και 20μg για υπερήλικες άνω των 70 ετών.
Η πρόσληψη βιταμίνης D είναι αναγκαία για άτομα προχωρημένης ηλικίας, άτομα με δυσαπορρόφηση λιπών, άτομα με αλλεργία στο γάλα, δυσανεξία στη λακτόζη, χορτοφάγους (vegans), άτομα με σύνδρομα δυσαπορρόφησης (κοιλιοκάκη, κυστική ίνωση, νόσος Crohn, σύνδρομο βραχέως εντέρου), παχύσαρκους και βρέφη.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Η λήψη σε ποσότητες μέχρι 15μg / 600iu ημερησίως κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.
Δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με υπερασβεσταιμία, αρτηριοσκλήρωση, σαρκοείδωση, ιστοπλάσμωση, υπερπαραθυροειδισμό, λέμφωμα, νεφρολιθίαση, νεφρική οστεοδυστροφία και υπερφωσφατιναιμία.
Επίσης παρουσιάζει ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις με ορισμένα φάρμακα όπως η βεραπαμίλη, τα οιστρογόνα, τα αντιπηκτικά (π.χ. βαρφαρίνη, ηπαρίνες), τα θειαζιδικά διουρητικά.
Η υγρή παραφίνη μειώνει σημαντικά την απορρόφηση της, ενώ ο μεταβολισμός της βιταμίνης D, μπορεί να επηρεαστεί από ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των βαρβιτουρικών, της φαινοβαρβιτάλης, της ισονιαζιδης και των στατινών.

Χάρισε τη ζωντάνια που χρειάζεται ο οργανισμός με τις κατάλληλες Vitamin D βιταμίνες!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.