ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Ηλεκτρολύτες

Όλοι οι best online ηλεκτρολύτες είναι εδώ!

Οι ηλεκτρολύτες αποτελούν ιχνοστοιχεία τα οποία εντοπίζονται στα υγρά του σώματος και είναι απαραίτητοι για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα καθώς και για την επιβίωση τους.
Οι βασικότερες λειτουργίες των ηλεκτρολυτών είναι η κυτταρική επικοινωνία, η δημιουργία μυϊκών συσπάσεων, η διατήρηση της ενυδάτωσης, η μεταφορά νερού και υγρών στο σώμα, η διατήρηση της οξύτητας και η ρύθμιση των φυσιολογικών επιπέδων του pH του σώματος.

Κατηγοριοποιούνται σε απλούς ηλεκτρολύτες και ηλεκτρολύτες με υδατάνθρακες (γλυκόζη ή δεξτρόζη) και διακρίνονται σε υπότονα, ισότονα ή υπέρτονα διαλύματα.
Οι απλοί ηλεκτρολύτες λαμβάνονται σε περιπτώσεις έλλειψης ηλεκτρολυτών μέσω της διατροφής ή σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη απώλεια υγρών, όπως διάρροια και εμετός.
Οι ηλεκτρολύτες με υδατάνθρακες λαμβάνονται κυρίως σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αυξημένη απώλεια υγρών λόγω άσκησης ή εφίδρωσης και περιέχουν μικρή ποσότητα υδατανθράκων για καλύτερη απορρόφηση και αφομοίωση των ηλεκτρολυτών, κυρίως όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης κατανάλωσης γεύματος.

Τα άτομα που κινδυνεύουν από ανισορροπία ηλεκτρολυτών είναι κυρίως αθλητές, μωρά με γαστρεντερίτιδα, ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα λειτουργίας των νεφρών.

Πρόσφερε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για αναπλήρωση των σωματικών υγρών με τους κατάλληλους ηλεκτρολύτες!

Εμφάνιση 1 έως 17 από 17 (1 Σελ.)