ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Καρνιτίνη

Όλα τα best online αμινιξέα με Καρνιτίνη είναι εδώ!

Τι είδους αμινοξύ είναι η καρνιτίνη;

Η Καρνιτίνη είναι ένα παράγωγο των αμινοξέων λυσίνη και μεθειονίνη και εκκρίνεται στο ήπαρ και στα νεφρά με κύριο ρόλο τη διαμεσολάβηση σε διάφορα μονοπάτια του μεταβολισμού και κυρίως της παραγωγής ενέργειας στα μιτοχόνδρια των κυττάρων.

Σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει η λήψη της;

Η λήψη της βοηθάει στη λειτουργία της καρδιάς, στο μεταβολισμό του λίπους, στην προστασία λιπώδους διήθησης των κυττάρων και ευνοεί την μυϊκή αποκατάσταση.
Επίσης, χρησιμοποιείται σε πολλές φόρμουλες για γράμμωση λόγω του ότι μεσολαβεί στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων καθώς έχει προταθεί ως βοήθημα για απώλεια βάρους.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 1-3gr και η οποία ποικίλει ανά περίπτωση.
Η λήψη L-Καρνιτίνης είναι προτιμότερη αντί της D μορφής.
Η υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Δεν υπάρχουν μελέτες για ασφαλή χρήση της καρνιτίνης κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται.
Άτομα με νεφρική και καρδιαγγειακή νόσο δεν θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα L-καρνιτίνης χωρίς τη συμβουλή του ιατρού τους.
Άτομα με υποθυρεοειδισμό και γενικά προβλήματα του θυρεοειδή καθώς και αντιπηκτικά δεν θα πρέπει να λαμβάνουν καρνιτίνη.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για αντοχή και καρδιοπροστασία με τα κατάλληλα L-Carnitine αμινοξέα!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Εμφάνιση 1 έως 5 από 5 (1 Σελ.)