ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Προσωπικά Δεδομένα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Το Pharmarin.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα των Συστεγασμένα Φαρμακεία Δ. Μαρινόπουλος - Γρ. Μαρινόπουλους Ο.Ε. με έδρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κατερίνη Πιερίας, στην οδό Π. Τσαλδάρη 7, Τ.Κ. 60134, με αρ. μητρώου Φαρμακευτικού Συλλόγου 172 & 221, Α.Φ.Μ. 999048259 της Δ.Ο.Υ. Κατερίνης και τηλέφωνο 2351 026 738 (στο εξής «Φαρμακοποιός»). Ο ιστότοπος https://pharmarin.gr (εφεξής «Ιστότοπος») έχει ως σκοπό την πώληση των προϊόντων που υπάρχουν καταχωρημένα εντός, καθώς και την παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών για τους επισκέπτες (εφεξής «Χρήστες»).

Ποια προσωπικά σας δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Προσωπικά δεδομένα είναι εκείνες οι πληροφορίες που αφορούν ένα φυσικό πρόσωπο, του οποίου η ταυτότητα είναι ή μπορεί να γίνει γνωστή. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγονται κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο είναι το ονοματεπώνυμό σας, ο τηλεφωνικός αριθμός σας και το email σας, εάν επιλέξετε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας. Στην περίπτωση που επιλέξετε να εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα, ενημερώσεις και προσφορές συλλέγεται μόνο το email σας κατά την εγγραφή σας.

Στην περίπτωση που προβαίνετε σε online αγορά προϊόντων, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική φόρμα ολοκλήρωσης της παραγγελίας (Ονοματεπώνυμο, email, Τηλέφωνο και Διεύθυνση. Στην περίπτωση έκδοσης τιμολογίου ΑΦΜ και ΔΟΥ). Σε κάθε περίπτωση, συλλέγουμε τη διεύθυνση IP την οποία λαμβάνει η συσκευή σας κάθε φορά που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Στις περιπτώσεις που η ΙΡ διεύθυνσή σας καθίσταται σταθερή, μπορεί να συσχετισθεί με τη συγκεκριμένη συσκευή και συνεπώς μπορεί να οδηγεί σε πληροφορίες, όπως για παράδειγμα στην ημερομηνία και την ώρα επίσκεψής σας στον Ιστότοπο και τον τύπο του browser και του λειτουργικού συστήματος της συσκευής που χρησιμοποιήθηκε. Ο Φαρμακοποιός ή οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί του, χρησιμοποιούν την ΙΡ διεύθυνσή σας για να συλλέξουν και αναφέρουν συγκεντρωτικές πληροφορίες για το πώς γίνεται χρήση του Ιστοτόπου και για το πώς ο Ιστότοπος μπορεί να βελτιωθεί.

Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Ο Φαρμακοποιός επεξεργάζεται τα δεδομένα σας στον βαθμό που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του Ιστοτόπου και εντός του πλαισίου του έννομου συμφέροντος που έχει να διασφαλίζει την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας της.

Εγγραφή στο Newsletter της Ιστοσελίδας

Αναφορικά με την εγγραφή σας στο Newsletter, ο Φαρμακοποιός επεξεργάζεται τα δεδομένα σας για ενημερωτικούς και διαφημιστικούς σκοπούς κατόπιν της ρητής σας συγκατάθεσης. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας, είτε πατώντας την επιλογή «unsubscribe» στο email που λαμβάνετε από τον Φαρμακοποιό, είτε επικοινωνώντας απευθείας μαζί μας στο τηλέφωνο 2351 026 738.

Συμμετοχή σε Διαγωνισμούς

O φαρμακοποιός επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας, σε περίπτωση που συμφωνείτε να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς που αυτός διεξάγει, ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία αν είστε νικητής του διαγωνισμού και να σας παραδώσει το δώρο, με νομική βάση το έννομο συμφέρον του να διεξάγει διαγωνισμούς. Στη περίπτωση αυτή φυσικά δεν θα τα επεξεργαστεί για άλλον σκοπό, εκτός αν έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας και για τον σκοπό αυτόν.

Συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση

Μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για τη συμμόρφωσή μας με υποχρεώσεις μας που πηγάζουν από τον Νόμο. Συγκεκριμένα, για να συμμορφωθούμε με τις συμβατικές ή νομικές μας υποχρεώσεις να ανταλλάσσουμε δεδομένα με την επιβολή του νόμου. Για παράδειγμα, κατόπιν δικαστικής απόφασης για την ανταλλαγή δεδομένων με δικαστικές υπηρεσίες, για να σας στείλουμε απαραίτητες ενημερώσεις για αλλαγές στις υπηρεσίες που σας παρέχουμε, ενημερώσεις σχετικά με τις ειδοποιήσεις απορρήτου, ειδοποιήσεις ανάκλησης προϊόντος και νομικά απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τις παραγγελίες σας. Αυτά τα μηνύματα υπηρεσίας δεν θα περιλαμβάνουν διαφημιστικό περιεχόμενο και δεν απαιτούν προηγούμενη συγκατάθεση όταν αποστέλλονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με μήνυμα κειμένου (SMS) ή Private Msg. Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς αυτούς, δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

Στην περίπτωση που προβαίνετε σe online αγορές, ο Φαρμακοποιός επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την ολοκλήρωση της αγοράς σας, με τη νομική βάση της εκτέλεσης της σύμβασης πώλησης που πραγματοποιείται.

Σημειωτέον, εάν είστε κάτω των 18 ετών, η συγκατάθεση θα πρέπει να παρέχεται ή να εγκρίνεται από το πρόσωπο που έχει τη γονική σας μέριμνα.

Με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας

Οι πληροφορίες που υποβάλετε δεν μοιράζονται σε τρίτους, εκτός των κάτωθι αναφερόμενων εξαιρέσεων:
• Συνεργάτες courier οι οποίοι χρειάζονται τα στοιχεία για την ασφαλή και έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών σας.
• Η εταιρεία μας, για να μπορεί να παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών στον καταναλωτή χρησιμοποιεί τρίτες υπηρεσίες όπως marketplaces (skroutz). Μέσω της υπηρεσίας marketplace, κοινοποιούνται ανώνυμα στατιστικά χρήσης, ενώ τα δεδομένα που λαμβάνονται μέσω αυτής της υπηρεσίας καλύπτονται από την πολιτική απορρήτου της ίδιας εταιρείας marketplace. Για παράδειγμα, στον υπερσύνδεσμο https://www.skroutz.gr/privacy, μπορείτε να δείτε τους όρους πολιτικής απορήτου του skroutz.

Ο Φαρμακοποιός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το προσωπικό και οι συνεργάτες του να έχουν εξουσιοδοτηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν και να δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων.

Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες την Επεξεργασία σέβονται τα Δεδομένα σας

Οι Εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με εμάς, σύμφωνα με το άρθρο 28 ΓΚΠΔ:
• Να τηρούν εχεμύθεια.
• Να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα σας χωρίς την άδεια της Εταιρείας.
• Να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας.
• Να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό 979/2016/ΕΕ (άλλως GDPR).

Πώς προστατεύει ο Φαρμακοποιός τα δεδομένα σας

Ο Φαρμακοποιός έχει λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα, σύμφωνα με τα τεχνολογικά πρότυπα και τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, είναι σύννομη, ενδεδειγμένη και διαθέτει το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας για να αποτρέψει κάθε μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία πρόσβαση, επεξεργασία, διαγραφή, αλλοίωση ή άλλη χρήση αυτών.

Για πόσο χρονικό διάστημα θα τηρούνται τα δεδομένα σας

Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζεται ο Φαρμακοποιός τηρούνται υποχρεωτικά για όσο διάστημα αυτά είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση του σκοπού της επεξεργασίας. Όταν εκλείψει ο σκοπός επεξεργασίας, τα δεδομένα διαγράφονται εκτός αν άλλως ορίζεται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο ή εφόσον απαιτείται για την προάσπιση δικαιωμάτων του Φαρμακοποιού ενώπιον Δικαστηρίου ή/και άλλης αρμόδιας Αρχής.

Τα δεδομένα από τη διαχείριση του ενημερωτικού δελτίου (newsletter) διατηρούνται μέχρι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.

Τα δεδομένα που συλλέγονται κατά την online αγορά προϊόντων διατηρούνται για διάστημα πέντε (5) ετών από την πραγματοποίηση της αγοράς, για λόγους συμμόρφωσης με την εθνική νομοθεσία (π.χ. φορολογικές υποχρεώσεις). Το παραπάνω διάστημα ενδέχεται να παραταθεί αν προκύψει ανάγκη για την προάσπιση δικαιωμάτων του Φαρμακοποιού ενώπιον Δικαστηρίου ή και άλλης αρμόδιας Αρχής.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας

Σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, έχετε και μπορείτε να ασκήσετε τα εξής δικαιώματά σας:
• Το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και στις σχετικές με την επεξεργασία πληροφορίες.
• Το δικαίωμα διόρθωσης και συμπλήρωσης τυχόν ελλιπών δεδομένων σας.
• Το δικαίωμα διαγραφής.
• Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας για τις περιπτώσεις που ορίζει ρητά ο νόμος.
• Το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο (cd).
• Το δικαίωμα διαβίβασης των δεδομένων σας σε άλλον –εκτός από εμάς- υπεύθυνο επεξεργασίας.
• Το δικαίωμα εναντίωσής σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τις περιπτώσεις που ορίζει ρητά ο νόμος. Η άσκηση ενός εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων σας γίνεται με υποβολή σχετικού έγγραφου αιτήματός σας προς την Εταιρεία μας στο οποίο αναλαμβάνουμε να απαντήσουμε εντός προθεσμίας ενός (1) μήνα από την παραλαβή του. Γίνεται μνεία, ότι η εν λόγω προθεσμία δύναται να παραταθεί για δύο (2) επιπλέον μήνες λαμβανομένης υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματός σας, ως και του αριθμού των εν γένει αιτημάτων.

Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω για τυχόν απορίες/θέματα

Για οποιαδήποτε δε απορία σας, διευκρίνιση ή αίτημα σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@pharmarin.gr.

Τι συμβαίνει με τις ιστοσελίδες τρίτων μερών

Ο Iστότοπος παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δικτυακούς τόπους τρίτων μέσα από κατάλληλους συνδέσμους (links). Οι εν λόγω σύνδεσμοι έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για τη διευκόλυνση των Χρηστών του Iστοτόπου, ενώ οι δικτυακοί τόποι στους οποίους παραπέμπουν υπόκεινται αντίστοιχα σε δικούς τους Όρους χρήσης και Δηλώσεις Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η τοποθέτηση των συνδέσμων δεν αποτελεί ένδειξη έγκρισης ή αποδοχής του περιεχομένου των αντίστοιχων δικτυακών τόπων από το διαχειριστή του Ιστοτόπου, ο οποίος δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τους, ούτε για τις πρακτικές προστασίας απορρήτου ή την ακρίβεια των υλικών που υπάρχουν σε αυτούς. Ο Φαρμακοποιός. δεν έχει κανέναν έλεγχο επί των ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτα μέρη ή του περιεχομένου τους και η επίσκεψη των οποίων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας αυτής και, ως εκ τούτου, ο Φαρμακοποιός δεν υποστηρίζει, συμβουλεύει ή άλλως αποδέχεται καμία ευθύνη για αυτές τις ιστοσελίδες ή το περιεχόμενό τους. Εάν ο Χρήστης αποφασίσει να χρησιμοποιήσει, μέσω των συνδέσμων του Ιστοτόπου κάποιον από τους δικτυακούς τόπους τρίτων, αποδέχεται ότι πράττει τούτο με δική του ευθύνη.