ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη Β2 - Ριβοφλαβίνη

Όλες οι best online βιταμίνες με Βιταμίνη Β2 είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Βιταμίνη Β2;

Η Βιταμίνη Β2 γνωστή και ως Ριβοφλαβίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία αποβάλλεται από τον οργανισμό και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συνεχής πρόσληψη.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Η Ριβοφλαβίνη έχει πολυάριθμες ευεργετικές δράσεις καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της καλής όρασης, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, βοηθά στη διατήρηση υγιούς νευρικού συστήματος συμβάλλοντας στην πρόληψη νευρικών διαταραχών όπως νευρικότητα, υπερένταση.
Επίσης, προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να βοηθά στη διατήρηση της καλής κατάστασης του δέρματος, στη διατήρηση της καλής υγείας των βλεννογόνων και καταπραΰνει οιδήματα στο στόμα, στα χείλη και στη γλώσσα.
Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει αδυναμία, σκασμένα χείλη, έλκη στο στόμα, διαταραχές στο δέρμα καθώς και προβλήματα στο νευρικό σύστημα.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 1.1mg για τις γυναίκες και 1.3mg για τους άνδρες.
Η πρόσληψη βιταμίνης Β2 είναι ευεργετική σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα απορρόφησης βιταμινών στο έντερο, έντονο άγχος, άτομα που ακολουθούν περιοριστικές δίαιτες ή ελλιπή διατροφή, σε όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ καθώς και σε περιπτώσεις λήψης βαρβιτουρικών, αντισυλληπτικών, αντικαταθλιπτικών και φαρμάκων κατά της ουρικής αρθρίτιδας.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Η λήψη της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.
Η απορρόφηση της ριβοφλαβίνης επηρεάζεται από αντισυλληπτικά, αντιβιοτικά, φαρμακευτικά σκευάσματα με φαινοθειαζίνη, αντικαταθλιπτικά.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για υγιές νευρικό σύστημα και λαμπερό δέρμα με τις κατάλληλες Vitamin B2 - Riboflavin βιταμίνες!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Εμφάνιση 1 έως 2 από 2 (1 Σελ.)