ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Βιταμίνη Β4 - Χολίνη

Όλες οι best online βιταμίνες με Χολίνη είναι εδώ!

Τι είδους βιταμίνη είναι η Χολίνη;

Η Χολίνη γνωστή και ως βιταμίνη Β4, είναι συστατικό της φωσφατυδυλχολίνης και συχνά περιλαμβάνεται στην οικογένεια της βιταμίνης Β, επειδή συνεργάζεται στενά με άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να επεξεργάζονται το λίπος και να κρατούν την καρδιά και τον εγκέφαλο υγιή.

Που βοηθάει και τι προκαλεί η έλλειψη;

Είναι απαραίτητη για τη χοληδόχο κύστη και τη λειτουργία του ήπατος, το σχηματισμό λεκιθίνης, την παραγωγή ορμονών και τη εγκεφαλική λειτουργία.
Συμβάλλει στην γαλακτωματοποίηση και στον φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων και της χοληστερόλης, διατηρεί το ήπαρ υγιές βοηθώντας στην κίνηση των λιπών από το ήπαρ προς τα κύτταρα, συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό ομοκυστεΐνης.
Η έλλειψη της έχει συνδεθεί με διαταραχές στη λειτουργία του ήπατος, κίρρωση, λιπώδες ήπαρ, καρδιακή νόσο (θρόμβωση, υψηλή χοληστερίνη, αθηροσκλήρυνση).

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και σε ποια άτομα είναι ευεργετική;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 425mg για τις γυναίκες και 550mg για τους άνδρες.
Με τη χολίνη συστήνεται η ταυτόχρονη χορήγηση Ινοσιτόλης και βιταμινών του συμπλέγματος Β.
Η πρόσληψη Χολίνης είναι ευεργετική σε άτομα με λιπώδες ήπαρ ή αθηρωματικές πλάκες, υπέρβαρα άτομα, σε παθήσεις που σχετίζονται με εξασθενημένη χολινεργική μετάδοση.
Η υπερδοσολογία (άνω των 10 gr ημερησίως) προκαλεί μια "οσμή ψαριού" και φέρνει διάρροια, ναυτία και ζάλη.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η λήψη;

Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Χάρισε στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για σωστή αποτοξίνωση του οργανισμού και αύξηση του μεταβολισμού με τις κατάλληλες Vitamin B4 - Choline βιταμίνες!


Η Pharmarin σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή τη συμβουλή ειδικού (ιατρού/φαρμακοποιού).
Επιπλέον, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Εμφάνιση 1 έως 2 από 2 (1 Σελ.)